AUDI Hungaria Zrt.

     

Az Audi Hungaria 1993-as alapítása óta Győrben fejleszt és gyárt motorokat az AUDI AG és a Volkswagen Konszern további gyártó vállalatai számára. Az elektromobilitás nem csak a termelésünket határozza meg, hanem egyre fontosabb szerepet játszik fejlesztési tevékenységünkben is. A vállalat 2018 óta gyárt elektromos meghajtásokat az Audi márka első tisztán elektromos modellje, az Audi e-tron számára.

A járműgyártás 1998-ban az Audi TT modelljeinek sorozatgyártásával kezdődött, mára gyártási folyamatunk rugalmasságának köszönhetően immár belsőégésű, mild-hibrid és plug-in hibrid technológiájú autókat is kínálunk vevőinknek, köztük az új Q3 és Q3 Sportback plug-in-hibrid modellek egészítik ki termékportfóliónkat.

Műszaki fejlesztésünk az AUDI AG harmadik legnagyobb fejlesztési központja, és egyben a konstrukció, szimuláció, valamint az akkusztikai és  szilárságtani vizsgálatok kompetenciacentruma. A győri fejlesztőmérnökök már messze nemcsak a gyártást támogató fejlesztési tevékenységekkel foglalkoznak, hanem konkrét járműhajtások fejlesztésén dolgoznak. A győri e-motor konstrukciójának bizonyos elemei szintén a magyar mérnökök szaktudását dicsérik.

A nálunk készülő motorokon és autókon túl komplex szerszámgyárral rendelkezünk, amely olyan sportmodellekhez gyárt karosszériaelemeket, mint az Audi R8, présüzemünkben pedig többek között az Audi e-tron számára is gyártunk karosszériaelemeket.

 

Feladatunk, hogy munkatársaink tudását folyamatosan naprakészen tartsuk, és duális szakképzésünk, valamint felsőoktatási együttműködéseink keretében támogassuk a jövő generációinak oktatását.

A Széchenyi István Egyetem az Audi Hungariával közösen kialakított duális képzése Járműmérnök, Gépészmérnök, Villamosmérnök vagy Mérnökinformatikus és Gazdaságinformatikus szakokra (nappali tagozaton) felvételt nyerő hallgatók számára nyújt gyakorlatorientált képzési lehetőséget.

Az elhelyezkedés duális hallgatóként a vállalatunknál széleskörű: jelenleg 14 szakterületen foglalkoztatunk hallgatókat:  a motor és járműfejlesztéstől kezdve a termelésen, gyártástervezésen át a minőségbiztosításig és szerszámgyárig,  illetve az információmenedzsment szakterületein is.

 

A duális képzés hallgatói a teljes képzési időre ösztöndíjban részesülnek.

A hallgatók minden félévben minimum három hetet töltenek a szorgalmi időszakban az Audi Hungariánál, nyaranta nyolc hetet, az utolsó félévet pedig teljes egészében a vállalatnál töltik. A gyakorlati képzés kialakítása az egyetemmel szorosan együttműködve történik, figyelembe véve a hallgatók tanrendjét és igényeit. A feladatok spektruma széleskörű: az egyéni és csoportos feladatokon, több vállalati területet átfogó projektekben és az egyetemmel közös kooperációs, kutatási projektekben vesznek részt a hallgatók. Minden hallgató mellé egy képzett Mentort állítunk, aki a gyakorlati időszak alatt mind személyes, mind szakmai fejlődésében támogatja őt a vállalaton belül és integrálja a vállalati kultúrába.

 

A gyakorlati időszak végén lehetőség nyílik -a vállalati igényeknek megfelelően- a munkatársi átvételre is.

A partner duális prospektusa ide kattintva tekinthető meg.

A duális képzésre a jelentkezés menetéről és a további részletekről tájékozódj oldalunkon: www.audi.hu/dualis