Schaeffler Savaria Kft.

Az üzemben 1997-ben indult meg a termelés. A vállalat a globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító Schaeffler-csoporthoz tartozik, és 2018. augusztusa óta a Schaeffler Savaria Kft. nevet viseli. A magas gyártási minőségnek és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat a Schaeffler-csoport 4. legnagyobb gyárává nőtte ki magát. Második szombathelyi üzemük építési munkálatai 2020-ban kezdődtek. Az új gyár fő profilja az e-mobilitás területe. 

SCHAEFFLER-CSOPORT: We pioneer motion

A Schaeffler-csoport globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító. Több mint 70 éve úttörő kutatásokat és fejlesztéseket végez a mozgás és a mobilitás területén. Innovatív technológiáival, termékeivel és szolgáltatásaival mindig megfelelő partner, ha csökkentett CO₂-kibocsátású hajtásokról, elektromos mobilitásról, Ipar 4.0-ról, digitalizálásról, megújuló energiákról van szó, valamint ha a mozgás és a mobilitás hatékonyabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá tétele a cél. Termékportfóliójának részét képezik a motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások. A Schaeffler-csoport árbevétele megközelítőleg 14,4 milliárd euró volt 2019-ben. Körülbelül 83.700 munkavállalójával a Schaeffler a világ egyik legnagyobb családi vállalata. 2019-ben csaknem 2400 szabadalmi bejelentést tett, így Németország második leginnovatívabb vállalata a DPMA (német szabadalmi és védjegyhivatal) adatai szerint. 

STRATÉGIÁNK

CÉLUNK: Mi határozzuk meg, hogyan mozog a világ.

VÍZIÓNK: Preferált autóipari és ipari beszállító vagyunk. Az innováció, a rugalmasság és a hatékonyság a vezérelveink.

KÜLDETÉSÜNK: Innovatív és intelligens komponenseket, rendszereket és szolgáltatásokat fejlesztünk és szállítunk, amelyek hozzájárulnak a fenntartható mobilitáshoz és mozgáshoz.

Duális képzés keretében az alábbi szakokon fogadunk hallgatókat:

  • gépészmérnök
  • járműmérnök

Információ, elérhetőség:

Kontakt: Szalai Orsolya, dualiskepzes@schaeffler.com

Schaeffler Magyarország Facebook oldal: facebook.com/SchaefflerMagyarorszag

Weboldal: https://www.schaeffler.hu/

Karrieroldal: https://jobs.schaeffler.com/

Elérhetőségek: 9700 Szombathely, Zanati út 31. Tel. +36 20 263 3231

E-mail: info.schaeffler.savaria@schaeffler.com